IPL ontharen

Skinregister, nummer 200079

Registratienummer 200079


Anbos

IPL ontharen

Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes behoren tot het verleden met een nieuwe en uiterst snelle ontharingsmethode: het Ellipse IPL ontharen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam in korte tijd kan worden verwijderd.

Hoe werkt Ellipse IPL ontharen?

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Kunnen alle haren worden behandeld?

Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in het haarpigment en de huidskleur is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Het Ellipse-systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn geprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan ieder huid- en haartype.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten.

Hoeveel Ellipse-behandelingen heb je nodig?

Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase kan de haar behandeld worden. Haarzakjes in de rustfase moeten dus “wachten” tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van de Ellipse behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen.

De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, de etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden.

Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen nodig?

Nee, het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is overigens wel van belang om vanaf 4 weken voor de behandeling geen haren meer te epileren of harsen.
Ook is het van belang om gedurende de behandelingsperiode zonlicht te vermijden en een evt. sunblock te gebruiken (dit is een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor). Dit om pigmentvlekken te voorkomen en de behandeling zo effectief mogelijk te maken.

Kan een donkere huid ook worden behandeld?

Normaal gesproken is dat lastig, maar het Ellipse-systeem heeft een specifiek handstuk ontwikkeld speciaal voor de donkere huid waar ik in mijn praktijk ook mee werk. Bij deze type huiden is het uitdrukkelijk verboden om gedurende de behandelingsperiode met zonlicht in aanraking te komen, dit met het oog op evt. huidverbrandingen.

Kunnen witte en grijze haren ook worden behandeld met de Ellipse?

Normaal gesproken niet, omdat witte en grijze haren geen pigment bevatten die het licht op kunnen nemen. Deze haren kunnen d.m.v. elektrisch ontharen of de applisonix worden behandeld.

 

Blijf op de hoogte