Elektrisch ontharen

Skinregister, nummer 200079

Registratienummer 200079


Anbos

Elektrisch ontharen

Een van de behandelmethodes om definitief van uw overtollige haargroei af te komen is elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen?

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is het haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan je denkt.Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben:

  • Gezichtshaar: 4 tot 6 weken
  • Bikinilijn en oksels: 7 tot 8 weken
  • Lichaamshaar: 8 tot 12 weken

Dat houdt in dat je pas na 6 weken (voor het gezicht) sparen van de haren kunt zien van hoeveel overbeharing er sprake is.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard zul je regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.De periode tussen 2 behandelingen in wordt steeds groter. Natuurlijk wil je in de periode tussen 2 behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen.

Vergoeding

Overbeharing in het gezicht wordt, tot op heden, door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed mits je, zoals ik, je specialisatie hebt en geregistreerd staat bij de ANBOS. Je kwitantie of factuur dien je dan, eventueel met een verwijsbrief van de huisarts, in bij je zorgverzekeraar.

Blijf op de hoogte