Acne

Privacyverklaring

Copyright © 2020
Een website van Zutphens Persbureau.
Hosting door Basium IT.


Anbos

Acne

Acne is een huidaandoening die zich vaak in de puberteit manifesteert. Het is een aandoening van de talgklieren. Onze huid bevat vele talgklieren welke talg produceren om de huid soepel te houden. Deze talgklieren monden uit in haarzakjes. Bij een verhoogde talgklierproductie en een snellere verhoorning van de huid verstoppen de talgklieren zodat er een talgprop wordt gevormd. Hieronder vermeerderen bacteriën zich en ontstaan er ontstekingen.

Belangrijke verschijnselen van acne zijn de puistjes en mee-eters ofwel comedonen. Het verwijderen van deze onzuiverheden is dan ook een van de belangrijkste aspecten van een acne-behandeling. Daarnaast wordt met de cliënt de thuisverzorging van de huid besproken, en wordt ingegaan op leefpatroon, voeding e.d. Stress, erfelijke aanleg, bepaalde voedingsmiddelen, zoals melkproducten, hebben een negatieve invloed op acne. Agressieve huidproducten kunnen vaak juist averechts werken op de toch al gevoelige acne-huid. Er wordt in overleg een keus gemaakt uit de volgende behandelingen:

Puberbehandeling

Tijdens deze behandeling, speciaal voor jongeren, wordt de huid behandeld met een milde peeling en daarna ontdaan van onzuiverheden zoals witte en zwarte comedonen. [mee-eters]

Duur: 25 minuten

Medik8 Acne behandeling

Er wordt een enzymatische peeling aangebracht welke de huid en de talg verweekt. Na 10 minuten wordt deze verwijderd waarna het uitreinigen van de onzuiverheden plaatsvindt. Tot slot wordt er een kleimasker aangebracht wat overtollig talg uit de huid trekt en deze verzacht en kalmeert.

Duur: 45 minuten

Medik8 BetaPeel

Deze sterke peeling met salicylzuur en azelaïnezuur pakt acne op 3 fronten aan:

  • Verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen.
  • De hoge dosis salicylzuur komt direct in de poriën en follikels, waardoor het aantal verstoppingen en puistjes afneemt.
  • Daarnaast zorgt azelaïnezuur ook voor een beter afschilferingsproces van de dode huidcellen en het verminderen van microcomedonenvorming.

De huid, die na deze behandeling gevoelig is voor UV-straling, dient beschermd te worden met een SPF 30.

Duur: 25 minuten

Nieuws & Acties
Longue Vie Decolleté
Blijf op de hoogte!