Skinregister, nummer 200079

Registratienummer 200079


Anbos

Ontharen: feiten & fabels


Over ontharen zijn veel feiten en fabels te vinden. Ze worden te pas en te onpas door elkaar gebruikt. Wat is nou echt waar? En wat zijn fabeltjes die de ronde gaan? Anne-Marie zet er zes op een rij en voorziet ze van een kort en krachtig antwoord. Feit of fabel?

  1. Elektrisch ontharen is erg pijnlijk

Fabel

Ik werk met het nieuwste ontharingssysteem waarmee je het programma kunt kiezen dat bij de persoon en zijn type beharing past. Elektrisch ontharen is niet gevoelloos maar de meest gevoelige huid kan hiermee worden behandeld.

  1. Grijze en witte haren kunnen niet worden behandeld met lichtflits

Feit

Bij de lichtflitsbehandeling wordt het licht opgenomen door de kleurstoffen, de pigmenten, in het haar. Het pigment brengt de energie in het haarzakje waardoor deze wordt vernietigd.

Witte en grijze haren bevatten geen pigment. Deze haren kunnen wel elektrisch worden verwijderd.

  1. Lichtflitsontharen is heel duur

Feit én fabel

Je kunt niet in elkaars portomonnee kijken, maar over het algemeen wordt elektrisch ontharen wel als duur beschouwd. Echter, als je een aanvullende zorgverzekering hebt wordt de behandeling van beharing in het gezicht vaak (gedeeltelijk) vergoed. De moeite waard om uit te zoeken dus!

  1. Voor een lichtflitsbehandeling van mijn benen moet ik mijn haren laten staan

Fabel

Je kunt tot de dag voor de behandeling je haren scheren zodat je er steeds “netjes” bijloopt.

  1. Na een paar behandelingen ben ik haarloos

Fabel

Haren groeien in fases waardoor niet alle haren er op hetzelfde moment zijn. Hierdoor heb je sowieso meerdere behandelingen nodig. Daarnaast zal er altijd een soort van nagroei zijn welke je het best kunt behandelen om het resultaat goed te houden. 100% haarloos word je dus nooit.

  1. Lichtflits ontharen kan alleen maar in de winter

Fabel

Het is belangrijk om tijdens je behandelingen je huid te beschermen met een sunblock om te voorkomen dat je plekjes of vlekjes krijgt. In de zomer is dit van meer belang dan in de winter maar als je jezelf goed beschermt kun je ook prima in de zomer worden behandeld.

COVID-19: Studio open

Vanaf maandag 17 januari is de Studio voor Huidverbetering weer geopend. Bel, mail of app voor het maken van een afspraak. Uiteraard gelden nog steeds de richtlijnen zoals eerder gecommuniceerd.
Voel je je er nog niet prettig bij om een afspraak te maken? Dan kun je nog steeds:
  • Producten bestellen. Die kun je afhalen bij de studio of thuis laten bezorgen;
  • Telefonisch advies ontvangen: over huidproblemen of bepaalde (ontharings)behandelingen;
  • Blogs lezen op de website; over wat het seizoen doet met je huid en hoe je ook thuis je huid goed kunt verzorgen.

Let op: Deventerweg afgesloten

Er wordt aan de Deventerweg gewerkt. Parkeren kan op het Deventerachterpad, in de Brandts Buijsstraat of in de wijk tegenover de Deventerweg.

Blijf op de hoogte