Skinregister, nummer 200079

Registratienummer 200079


Anbos

La dolce vita(mine)


Vitaminen zijn organische stoffen die je lichaam hard nodig heeft. Ze zijn onder andere bepalend voor groei (van bijvoorbeeld nagels en haren), stofwisseling en herstel. Vitaminen halen we voornamelijk uit onze voeding, omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken (met uitzondering van vitamine D en K). Ook hebben ze een positieve invloed op onze huid en worden daarom steeds meer verwerkt in cosmetica. Hier volgt in het kort iets over de drie meest gebruikte vitaminen: A, C en B.

Vitamine A

Vitamine A of retinoïden wordt in de volksmond ‘Retinol’ genoemd en heeft een, wetenschappelijk bewezen, sterk huid verjongende werking. Deze vitamine stimuleert de aanmaak van collageen, verheldert de teint, verbetert de elasticiteit en vermindert onzuiverheden en pigmentatie. Medik8 heeft de Cristal Retinal op de markt gebracht; een hoogwaardig vitamine A-product dat 11 keer sneller wordt opgenomen dan vergelijkbare producten. Ook heeft het een anti-bacteriële werking doordat het werkt met het zogeheten Time Release systeem.

Vitamine C

Vitamine C, een sterke antioxidant, beschermt tegen schadelijke Uv-stralen en bevordert de aanmaak van elastine en collageen om de huidstructuur te verbeteren. Rimpels, lijntjes en ongelijke huidstructuren worden aanzienlijk verbeterd. Pure vitamine C is instabiel en verliest snel zijn werking. Vandaar dat er meer gebruik wordt gemaakt van afgeleide vormen van vitamine C om een stabiel product te verkrijgen. Medik8 heeft diverse serums met vitamine C in verschillende concentraties die deze werking bieden. Vitamine E is toegevoegd om de stabiliteit en de anti-oxidant werking te verhogen.

Vitamine B

Vitamine B, ofwel het vitamine B-complex, geeft ook positieve effecten aan je huid. Zo werkt vitamine B3, ook wel niacinamide genoemd, ontstekingsremmend en het vermindert de talgproductie. Deze vitamine is daarom zeer geschikt bij het behandelen van onzuiverheden. Het versterkt tevens de huidbarriere en is effectief bij de behandeling van hyperpigmentaties. Vitamine B5 vermindert roodheid, verbetert de vochtbalans en herstelt de huid. Tot slot vitamine B8, biotine, draagt bij aan het behoud van een gezonde huid, haren en nagels. Het reguleert de talgproductie en bevordert het herstel van de huid.

Wil je meer weten over de werking van vitaminen en wat deze kunnen betekenen voor jouw huid? Neem dan contact op via mail, telefoon of facebook.

Dit artikel heeft in een afgeslankte versie gestaan in de mei-editie van Zutphen Bruist, 2018.

Blijf op de hoogte