Skinregister, nummer 200079

Registratienummer 200079


Anbos

Medik8 Event in de Studio voor Huidverbetering


Gekke plekjes op je gezicht? Roodheid op je wangen? Onregelmatige huid? Het zijn klachten waar klanten altijd mee naar de Studio voor Huidverbetering kunnen komen. Op donderdag 17 maart was er echter een speciale reden voor een bezoek. Diana Bonn, huidspecialiste bij Medik8, was te gast in de studio. Met een speciale huidcamera voerde zij, samen met Anne-Marie, huidanalyses uit wat resulteerde in een persoonlijk huidverzorgingsadvies. Een middag speciaal voor vaste klanten, aangeboden via de nieuwsbrief. In blokken van 20 minuten passeerden klanten, variƫrend in leeftijd, huidbeeld en vragen, de revue.

Foto M8 eventAnalyse van de huid
Een van de klanten was Roos (echte case, fictieve naam). Een jonge en zwangere vrouw van 28 jaar. Roos heeft last van roodheid en vroeg dan ook om een geschikte behandelmethode om dit te bestrijden. Na het juist instellen van de huidcamera, op o.a. geslacht en leeftijd, werd Roos haar huid geanalyseerd. De algehele roodheid van haar huid, en enkele ontstekingen op kin, wangen en voorhoofd, vielen direct op. De camera werd op verschillende plekken op Roos haar gezicht geplaatst. Op deze manier hebben we het vochtgehalte (hydratatie) van haar huid, maar ook de hoeveelheid talg en de doorbloeding van de huid gemeten.

Resultaat van de analyse
Het vochtgehalte in Roos haar huid bleek ver beneden normaal niveau. Door een tekort aan vocht wordt de huid veel gevoeliger. De huid raakt daardoor uit balans. Ook talgophopingen, met name op kin en wangen, kunnen gaan ontsteken waardoor het puistjes worden. Door een slechte doorbloeding, met name op wangen en neus, zijn er veel kleine haarvaatjes gesprongen die voor algehele roodheid zorgen.

Huidadvies
Diana & Anne-Marie hebben Roos advies gegeven om haar huid te behandelen als een gevoelige huid. Deze kun je met een speciale red alert cleanser twee keer per dag goed reinigen. In deze cleanser zit onder andere vitamine P welke zorgt voor een versterking van de haarvaatjes. Om ook het vochtgehalte in de huid op peil te brengen wordt Roos geadviseerd om tweemaal daags een hydraterend serum aan te brengen onder haar dag- en nachtverzorging. Tot slot is Roos een redness corrector geadviseerd. Deze corrector werkt enerzijds camouflerend op de roodheid en is anderzijds ook een ontstekingsremmer.

Roos is blij met dit advies en heeft een afspraak gemaakt in de Studio om haar huid eens goed te laten reinigen. Daarna is ze van plan om thuis de huid goed te gaan verzorgen en zelf na een aantal weken haar huid te beoordelen. De geadviseerde producten kunnen zonder problemen gebruikt worden tijdens haar zwangerschap.

Er zijn meer klanten als Roos die middag voorzien van een huidanalyse en een persoonlijk verzorgingsadvies. Natuurlijk is het vervolgens aan iedere klant zelf om (een deel van de) producten aan te schaffen en de huid naar het advies te gaan behandelen. Diana en Anne-Marie kijken terug op een goede middag.

 

medik8 event3

Blijf op de hoogte